Blog

Waar moet je op letten als festival of feesttent bij het boeken van een biercantus?

Organisatoren van festivals en feesttenten weten dat een biercantus een geweldige toevoeging kan zijn aan hun evenement. Het brengt niet alleen een gezellige sfeer met zich mee, maar het is ook een activiteit die deelnemers samenbrengt door middel van muziek en bier. Echter, bij het boeken van een biercantus zijn er enkele cruciale aspecten waar je als festival of feesttent op moet letten om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke ervaring wordt voor zowel deelnemers als organisatoren.

Een feesttent of festival is vaak de perfecte locatie voor een biercantus. De combinatie van muziek, bier en een enthousiast publiek creëert een unieke sfeer die lang in de herinnering van de bezoekers blijft hangen. Bij het plannen van een biercantus moet je echter rekening houden met enkele essentiële factoren.

1. Kies de juiste locatie

Of je nu een festival organiseert of een feesttent opzet, de keuze van de locatie is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is om alle deelnemers te accommoderen, maar ook intiem genoeg om de gezellige sfeer van de biercantus te behouden. Een open ruimte kan bijdragen aan een festivalgevoel, terwijl een feesttent beschutting biedt tegen onvoorspelbaar weer.

2. Geluid en akoestiek

Een biercantus draait om samenzang en interactie, dus het is essentieel dat het geluidssysteem van hoge kwaliteit is. Zorg ervoor dat het geluid de hele ruimte bestrijkt zonder dat het te luid wordt. Akoestiek spelen ook een belangrijke rol; deelnemers moeten de liederen goed kunnen horen en meezingen.

3. Bierselectie en voorzieningen

Een biercantus staat natuurlijk bekend om het drinken van bier. Zorg ervoor dat je een gevarieerde selectie aanbiedt, inclusief non-alcoholische opties voor deelnemers die niet drinken. Zet voldoende bars op en zorg voor snel en efficiënt personeel om wachtrijen te minimaliseren.

4. Professionele leiding en begeleiding

Een ervaren cantusband of dirigent is essentieel voor het succes van de biercantus. Ze moeten niet alleen in staat zijn om de deelnemers te leiden, maar ook om de energie van het publiek te voelen en aan te passen. Een professionele begeleiding draagt bij aan een soepele en vermakelijke biercantus.

5. Veiligheid en beveiliging

Veiligheid staat altijd voorop bij evenementen. Zorg voor voldoende beveiliging om de orde te handhaven en ervoor te zorgen dat alle deelnemers zich veilig voelen. Daarnaast is het belangrijk om EHBO-voorzieningen beschikbaar te hebben voor eventuele medische noodgevallen.

In conclusie is het organiseren van een biercantus op een festival of in een feesttent een fantastische keuze om je evenement te onderscheiden. Let op de locatie, geluid, bierselectie, professionele begeleiding en veiligheidsaspecten om ervoor te zorgen dat de biercantus een onvergetelijk hoogtepunt wordt voor alle betrokkenen. Met deze aandachtspunten ben je klaar om je publiek te trakteren op een onvergetelijke ervaring. Proost!

 

Betaalbare biercantus laten organiseren door echte experts? Neem een kijkje op onze homepage en laat een bericht achter!

Andere blogs