Selecteer een pagina

OKTOBERFEST CANTUSTEAM

Veelgestelde vragen

Wat is een biercantus?

Een biercantus is een feestelijke gelegenheid waarbij deelnemers samen liedjes zingen onder begeleiding van een praeses en drinken uit bierpullen volgens een vastgesteld protocol.

Wat zijn bekende liedjes bij een biercantus?
In een biercantus worden vaak bekende Nederlandse en Duitse liedjes gezongen, zoals “Even aan mijn moeder vragen”, “Jan Klaassen de Trompetter” en “Het Kleine Café Aan De Haven”. Daarnaast zijn er ook specifieke liedjes die bij een biercantus horen, zoals het “Bierlied” en het “Cantuslied”.
Wat zijn leuke spellen & straffen voor een biercantus?
Leuke spellen voor een biercantus zijn bijvoorbeeld “Straf Zingen”, “Never Have I Ever” en “Bierestafette”. Straffen kunnen variëren van het drinken van een extra hoeveelheid bier tot het uitvoeren van een gekke opdracht of het dragen van een belachelijke outfit. Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid en het welzijn van de deelnemers en om geen straffen te gebruiken die kwetsend of vernederend kunnen zijn. Of toch niet?! 😉
Wat drink je bij een biercantus?
Bij een biercantus wordt meestal bier gedronken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van pullen of bekers met een inhoud van 0,25 of 0,5 liter. Naast bier worden soms ook andere dranken geserveerd, zoals mix of wijn, voor deelnemers die geen bier willen drinken.
Wat is het ontstaan van het fenomeen de biercantus?
Het is niet precies bekend waar en wanneer het fenomeen van de biercantus is ontstaan, maar het wordt vaak geassocieerd met studentenverenigingen in Nederland en België. Het is waarschijnlijk ontstaan als een manier om op een gezellige en informele manier samen te komen en te feesten, waarbij het zingen van liedjes en het drinken van bier centraal staan.
Wat is het ontstaan van het fenomeen de biercantus (maar dan in het Chinees)?

啤酒唱诗班”的起源时间和地点并不确切,但通常与荷兰和比利时的学生组织有关联。

Wat moet ik huren bij de organisatie van een biercantus?

Bij het organiseren van een biercantus kun je het beste bierglazen en eventueel bierpullen huren, evenals een geluidsinstallatie en eventueel een podium voor de voorzitter (act) en andere rollen. Ook kan het handig zijn om tafels en stoelen/bierbanken te huren als je die niet zelf hebt.

Wat mag absoluut niet ontbreken bij een biercantus?

Bij een biercantus mag bier absoluut niet ontbreken. Ook zijn liedboeken, een gaaf team die de cantus begeleidt en eventueel straffen & spellen essentiële onderdelen van een geslaagde biercantus.