Blog

Populaire bierspellen en atjes

Het drinken van bier kan leiden tot een leuke en feestelijke sfeer, vooral wanneer er atjes en straffen aan te pas komen. Hieronder staan enkele voorbeelden van verschillende soorten atjes of straffen die te maken hebben met bier.

Ad Fundum

Ad Fundum is een Franse term die letterlijk “tot de bodem” betekent. Deze straf houdt in dat de persoon zijn of haar bier in één keer leegdrinkt. Het is een veel voorkomende straf op feestjes en evenementen, vooral tijdens het Oktoberfeest.

Slokken

Slokken is een atje dat veel op feestjes wordt gespeeld. Het gaat erom dat iedereen aan tafel tegelijkertijd een slok bier neemt. Het begint meestal met een klein slokje en naarmate het spel vordert, neemt de grootte van de slok toe.

Bierestafette

Een bierestafette is een spel waarbij twee teams tegen elkaar strijden. Elk team staat aan een kant van een tafel met hun eigen bierglazen. Het doel is om zo snel mogelijk het bier van de ene kant van de tafel naar de andere kant te krijgen. Het bier wordt doorgegeven met een lepel, een stokje of een ander voorwerp dat kan worden gebruikt om het bierglas vast te houden.

Beer Mile

De Beer Mile is een uitdagende straf waarbij de persoon een mijl moet rennen terwijl hij of zij vier blikjes bier drinkt. Elke ronde moet de persoon een blikje bier drinken voordat hij of zij verder kan rennen. Het is een veeleisende straf die veel uithoudingsvermogen vereist.

Beer Bong

Een Beer Bong is een apparaat dat wordt gebruikt om bier snel te drinken. Het bestaat uit een trechter en een slang die aan een mondstuk is bevestigd. De persoon plaatst de trechter in zijn of haar mond en kantelt de trechter om het bier naar binnen te laten stromen.

Chuggen

Chuggen is een atje waarbij de persoon zijn of haar bier zo snel mogelijk moet opdrinken. Het kan worden gedaan met een normale bierfles of met een speciale Chuggen-fles die is ontworpen om het drinken te versnellen.

Shotgunning

Shotgunning is een atje waarbij de persoon een gat in de zijkant van een bierblikje maakt en het bier zo snel mogelijk opdrinkt. Het is een uitdagend atje dat veel concentratie vereist om te voorkomen dat het bier overal heen spuit.

Power Hour

Een Power Hour is een spel waarbij de persoon elke minuut een shot bier moet drinken. Het spel duurt 60 minuten en het doel is om alle shots te drinken zonder te stoppen. Het is een uitdagend spel dat veel uithoudingsvermogen en discipline vereist.

Betaalbare biercantus laten organiseren door echte experts? Neem een kijkje op onze homepage en laat een bericht achter!

Andere blogs