Blog

Wat is een biercantus?

Een biercantus, ook bekend als bierspel, is een traditionele Duitse studentenactiviteit waarbij liedjes worden gezongen, bier wordt gedronken en plezier wordt gemaakt met vrienden. Het is een populair evenement op universiteiten en hogescholen in Nederland, Duitsland en andere landen in Europa. De biercantus is een gestructureerd evenement waarbij de deelnemers rond tafels zitten en samen liedjes zingen. Elk evenement heeft een leider, bekend als de “Praeses”, die de groep in zang leidt en de regels van het evenement handhaaft. De Praeses is meestal een ervaren deelnemer die de liederen en de regels van de biercantus kent.

Hoe ziet een biercantus eruit?

De biercantus begint met het openingslied of gebed, meestal een traditioneel iets. Daarna volgen de regels waarmee de toon van het evenement wordt gezet. Een reeks regels die het gedrag van de deelnemers tijdens de biercantus bepalen. Deze regels omvatten

  •  Niet praten tijdens de liederen
  • Niet drinken tijdens de liederen
  • De tafel niet verlaten tijdens de liedjes
  • Geen mobiele telefoons of elektronische apparaten tijdens de liederen

Nadat de regels zij voorgedragen, begint de Cantus met het zingen van de groep aansporen. De liederen zijn meestal traditionele studentenliederen of populaire liederen die iedereen kent. De teksten worden vaak aangepast aan het thema van de biercantus. Als het thema bijvoorbeeld “liefde” is, zullen de liedjes over liefde en relaties gaan.

De biercantus omvat ook drinkspelletjes. Als de deelnemers niet het juiste uit voeren tijdens een van deze spellen dan moeten zij aantal slokken drinken; een strafbiertje drinken. De biercantus eindigt met het slotlied, meestal een traditioneel studentenlied. De deelnemers staan op en heffen hun glas terwijl ze het lied zingen. De Praeses verklaart het biercantus dan voor beëindigd, en de deelnemers mogen vertrekken.

Biercantus uitleg

De biercantus is een leuk en sociaal evenement waarbij de deelnemers zich kunnen uitleven en een leuke tijd hebben met vrienden. Het is ook een goede manier om traditionele studentenliederen te leren en vertrouwd te raken met de cultuur van het land waar de biercantus wordt gehouden. Het is echter belangrijk op te merken dat de biercantus gevaarlijk kan zijn als de deelnemers niet verantwoord drinken. Het is belangrijk uw grenzen te kennen en nooit te drinken en te rijden. Het is ook belangrijk de regels van de biercantus te respecteren en andere deelnemers tijdens het evenement niet te storen.

Kortom, de biercantus is een traditionele Duitse studentenactiviteit waarbij liedjes worden gezongen, bier wordt gedronken en plezier wordt gemaakt met vrienden. Het is een populair evenement op universiteiten en hogescholen in Nederland, Duitsland en andere landen in Europa. Hoewel de biercantus een leuk en sociaal evenement is, is het belangrijk om verantwoord te drinken en de regels van het evenement te respecteren.

Betaalbare biercantus laten organiseren door echte experts? Neem een kijkje op onze homepage en laat een bericht achter!

Geschreven door Oktoberfest Cantusteam

Andere blogs