Blog

Veel voorkomende spellen en straffen bij een biercantus

Een biercantus is een traditionele Duitse studentenactiviteit die in Nederland, Duitsland en andere Europese landen populair is geworden. Het is een sociale gebeurtenis waarbij vrienden samen bier drinken en traditionele liederen zingen. Maar de biercantus heeft ook een aantal spellen en straffen die tijdens het evenement worden gebruikt om de sfeer en het plezier te vergroten.

Populaire spellen biercantus

Een van de meest populaire spellen op een biercantus is het “Trinkspiel,” wat “drinkspel” betekent in het Duits. Dit spel houdt in dat de Praeses (voorzitter) een nummer noemt, en de deelnemers dat aantal slokken bier moeten drinken. Als een deelnemer niet het juiste aantal slokken drinkt, moet hij of zij een strafbiertje drinken. Dit spel gaat door tijdens de hele biercantus, en kan zorgen voor een leuke competitieve sfeer tussen bijvoorbeeld de verschillende tafels.

Een ander populair spel is “Ich hab noch nie” of “Never have I ever” in het Engels. In dit spel gaat elke deelnemer om de beurt een bewering doen over iets dat ze nog nooit hebben gedaan. Bijvoorbeeld: “Ik heb nog nooit geskydived.” Als een andere deelnemer dat wel heeft gedaan, moet hij of zij een slok bier drinken. Dit spel kan een goede manier zijn om te leren over de ervaringen van andere deelnemers en kan leiden tot interessante verhalen en discussies.

Straffen bij een biercantus

Naast de spellen heeft de biercantus ook straffen voor deelnemers die de regels overtreden. Een van de meest voorkomende straffen is het “Kruipen,” wat betekent dat deelnemers op handen en knieën onder de tafel moeten kruipen en een liedje moeten zingen. Een andere straf is het “Vissen,” waarbij de deelnemer een stukje brood in zijn of haar mond moet nemen en vervolgens moet proberen het in een glas bier te laten vallen zonder het te gebruiken met hun handen.

Een andere straf die soms wordt gebruikt, is de “Lange Toeter.” Bij deze straf moet een deelnemer zijn of haar bier in één keer opdrinken zonder te stoppen. Als ze stoppen, moeten ze een strafbiertje drinken. Deze straf kan erg moeilijk zijn, vooral voor deelnemers die niet gewend zijn om veel bier in één keer te drinken. Het is belangrijk op te merken dat de straffen op een biercantus meestal niet te zwaar zijn en voornamelijk bedoeld zijn om de sfeer en het plezier te vergroten. Het is echter belangrijk om de regels van de biercantus te respecteren en de straffen niet te zien als een excuus om overmatig te drinken.

Naast de spellen en straffen zijn er nog een paar andere regels die deelnemers moeten volgen tijdens een biercantus. Een van de belangrijkste regels is het verbod op praten tijdens het zingen van liederen. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers zich concentreren op de cantus.

Betaalbare biercantus laten organiseren door echte experts? Neem een kijkje op onze homepage en laat een bericht achter!

Andere blogs